Має найнижчий глікемічний індекс серед сиропів, а значить не небезпечний при цукровому діабеті. Сироп з топінамбура – криниця вітамінів і мінералів, містить: інулін, лимонну, яблучну, бурштинову, фумарову кислоту, магній, кальцій, калій, залізо, цинк, фосфор і марганець, амінокислоти, вітаміни A, B, C, E, PP.
Чим сироп топінамбуру корисніший за цукор?
Сироп топінамбуру – це один із видів рідкого цукрозамінника. Завдяки низькому глікемічному індексу (13-17) це те, чим можна замінити цукор при цукровому діабеті.. Топінамбур отримують з бульб земляної груші. Він настільки корисний для нашого здоров'я, що його іноді зараховують до команди суперфудів.
Чим корисний сироп із топінамбуру?
Користь топінамбуру сиропу полягає в таких ефектах: зниження концентрації глюкози у крові; підтримання достатнього рівня вітамінів та мікроелементів; нормалізація кишкової мікрофлори, виведення токсичних речовин.