Для початку чавунний казан необхідно ретельно вимити в теплій воді та обсушити. Після цього необхідно почати прогрівати казан на відкритому вогні, поки не перестане виділятися їдкий дим та неприємний запах. Закінченням процедури буде зникнення темних плям усередині посуду.
Як вперше готувати у казані?
Підготовка казана до першого використання
- Розташувати казан над вогнем, прожарити його протягом 10-15 хвилин, таким чином згорить заводське масло, в чому можна переконатися по сизому диму, який виходитиме від казана.
- Насипати в казан порядку 15 – 2 кг великої солі.
Збережена копія
Як почати готувати у новому казані?
На сильному вогні протримайте казан близько години півтори (залежить від об'єму). Повертаючи до кожного вушка по 10-15 хвилин. Для того, щоб краще прогріти казан (Підвищити температуру), можна насипати в нього звичайної кам'яної солі і нагріти ще раз. Солі має бути стільки, щоб вона могла покрити усі стінки казана.