Як за темперований шоколад?

Чому після темперування м'який шоколад?

Це відбувається через те, що температура плавлення шоколаду приблизно дорівнює температурі нашого тіла та починається від 36°C. Але якщо справжній шоколад добре відтемперований, він не плавиться в руках миттєво. Що таке темперування шоколаду?

Що потрібне для темперування шоколаду?

обладнання для темперування шоколаду

  1. Температура приміщення. Дуже важливо підтримувати температуру в приміщенні 16-22°С.
  2. Робоча поверхня. …
  3. Силіконова лопатка – найзамінніший прилад на кухні у кондитера і шоколаття.
  4. Пластикова миска необхідна, щоб топити шоколад. …
  5. Пірометр.

Навіщо потрібно темперування шоколаду?

Ціль темперування полягає в тому, щоб прекристалізувати какао-олію в шоколаді. Вся справа в температурі, за якої шоколад переробляється. В процесі темперування какао-масло в шоколаді набуває стійкої кристалічної форми. Це гарантує твердість, силу стиснення та блиск кінцевого охолодженого продукту.

Як зробити темперований шоколад у домашніх умовах?

Розтопіть шоколад у мікрохвильовій печі або на водяній бані та доведіть до тієї шкали температури, яка відповідає вашому шоколаду (темному, молочному або білому) і одразу додайте від 15 до 20% калет з температурою 20 °C. Добре перемішайте шоколад, доки калеты не розчиняться.

Чому домашній шоколад м'який?

Кристалізація масла какао. У розплавленому шоколаді молекули жирних кислот масла какао розташовані безладно і перебувають у постійному русі. Коли шоколад охолоджують без дотримання спеціальних правил, молекули утворюють пухку структуру з нестабільних кристалів. шоколад м'який та липкий.

Чому шоколад прилипає до пластикової форми?

Шоколад набув дивної текстури, став дуже ламким. Підсумок – використання шоколаду без темперування призводить до прилипання шоколаду до формі та зміни його текстури. Змащувати силіконові форми для шоколаду не потрібно, якщо у Вас якісний молд.

Як можна збільшити плинність шоколаду?

Максимум 10% какао олії в шоколад підвищують його плинність. Тут головне не переборщити. А краще купити із 4 краплями.

Як зробити, щоб шоколад не прилипав до форми?

Ось деякі рекомендації від нас, що робити якщо шоколад все-таки прилипає до формі.

  1. Спробувати збільшити час охолодження шоколаду.
  2. Спробуйте добре промити форму миючим засобом та повністю висушити.
  3. Перевірте, чи правильно Ви темперуєте шоколад.

Вам також може сподобатися

Більше від автора