Зняти гідрозатвор або відкрити кришку. Опустити в вино один кінець трубки, але не ближче ніж на 3 см до шару осаду. Через інший кінець трубки підсмоктувати вино (як бензин з бака), потім опустити другий кінець у чисту, простерилізовану ємність.13 березня. 2017 р.
Чи можна знімати вино з осаду під час бродіння?
Досвідчені майстри винного ремесла рекомендують знімати вино з осаду тричі. Етапність проціджування: Коли закінчився ферментативний процес, а на дні утворився пристойний шар осаду. Через 2 місяці (60 діб), оскільки бродіння вже не зійде нанівець.
Як вичистити вино в домашніх умовах?
Желатин. на 100 л вина взяти 10-15 г желатину. Протягом доби вимочувати його у холодній воді, змінюючи воду кожні 8 годин. Набряклий желатин розчинити в теплій воді, додати в ємність з вином і добре перемішати. Залишити вино у спокої на 2-3 тижні, поки вся каламута не збереться в пластівці і не випаде в осад.