Чи потрібно відварювати картоплю перед запіканням у духовці?
Зміст:
Якщо запікати картоплю відразу, вона перш ніж дійти до готовності, встигне висохнути та муміфікуватися. Тому картоплю потрібно спочатку відварити до стану напівготовності, тобто хвилин 10. Коли картопля буде напівготовою всередині, залишиться тільки отримати в духовці рум'яну скоринку, що шукається, не нашкодивши м'якоті.
Як правильно різати картоплю по сільському?
Розріжте картоплю вздовж навпіл, а потім кожну половину — на 2 рівні частини, вийдуть «четвірки». Кожну частину розріжте навпіл, під кутом 45°. Така форма нарізки підійде для картоплі по-сільському, запікання в духовці, гасіння з м'ясом та овочами, а також смаження на сковороді та у фритюрі.
Чому картопля фрі виходить не хрустким?
Недостатньо висока температура олії Якщо масло мало прогрілося, картопля фрі вбиратиме більше масла, що зробить його менш хрустким. З іншого боку, занадто гаряча олія може пересмажити блюдо зовні, не даючи картоплі прогрітися всередині.
Як приготувати картоплю фрі вдома?
Шматочки картоплі потрібно ретельно просушити за допомогою рушника, щоб усунути всю рідину. Потім відправити нарізану картопля буквально на 5-7 хвилин у морозильну камеру, щоб вона вийшла хрумка зовні і м'яка всередині. Викласти картоплю в кошик фритюрниці та смажити 8-10 хвилин – майже до готовності.
Картопля по-сільськи – UkrainianFood.com
Я пропоную вам найшвидший і найпростіший у приготуванні рецепт картоплі. Картопля по-сільськи в духовці – чудова альтернатива картоплі фрі та …