Ікра як розшифровується


Що називають ікрою?

Ікрою називається продукт, що отримується з ястика риби або ікри-зерна. Під ястиком розуміють яєчник риби самки з ікрою; під ікрою-зерном розуміється ікра, звільнена від сполучної тканини ястика. Ікра багатьох видів риб – дуже цінний харчовий продукт.

Як називають червону ікру?

Червона ікра буває п'яти видів: ікра форелі, нерки, кижуча, горбуші, кети. Розкажемо більш детально про кожен із видів.

Хто придумав їсти ікру?

Історія ікри починається з Стародавнього Єгипту та Фінікії, кілька тисячоліть тому. Продукт почали вживати практично відразу ж, як люди навчилися рибальству. За рахунок того, що ікра надавала витривалості і насичувала організм на тривалий час, стародавні мисливці брали її з собою як їжу.

Що таке біологія ікра?

Ікра яйця, що вимітають у воду, самок риб, земноводних, молюсків, голкошкірих, також деяких інших тварин. Зазвичай ікринки риб мають кулясту форму, але зустрічаються і еліпсоїдні (наприклад, у анчоусів).

Ікра – Вікіпедія.

Ікра – харчовий продукт, приготований з ікри риб або інших водних тварин. Овочева ікра – холодна закусочна страва з подрібнених овочів або грибів.

Вам також може сподобатися

Більше від автора