Цукор додається не для того, щоб зробити щи солодкими, а для того, щоб їх смак розкрився повною мірою.Mar 16, 2009
Який на смак борщ?
Зміст:
Кисловатий смак щій є їхньою головною ознакою, але він може створюватися не тільки капустою (хоча найчастіше щи роблять саме з капустою та кислий смак створюється саме нею та її розсолом). Однак кислий смак може бути створений, наприклад, щавлем, розваром антоновських яблук, солоними грибами.
Яке м'ясо краще брати для щій?
В якості м'яса для щей я віддаю перевагу яловичій грудинці. М'ясо треба промити, обсушити, обрізати всі ошметки (чим кваліфікованіший м'ясник, тим цих ошметків менше) і покласти одним шматком у каструлю.
Що входить до складу ще?
Щи зі свіжої капусти на швидку руку
- Курка 400 г
- Капуста
- 1 штука
- Цибуля 2 штуки
- Часник 5 зубчиків
- Сіль за смаком
- Спеції до смаку
Які спеції можна додати до щи?
Для приготовлення щей і борщу найкраще підходять наступні приправи: чорний мелений перець, ялівець, кмин, майоран, розмарин, солодкий червоний перець, базилік, любисток, лавровий лист, купир, сушена петрушка, кайенський перець.
У чому різниця між щами та борщем?
По суті, різницю між ними можна провести лише за однією ознакою – попередньої обсмажування інгредієнтів для борщу. Самі ж інгредієнти настільки різноманітні, що різниця часом і не вловлюється. Хіба що з кислої капусти борщ готувати не вдасться. Так і щей без цієї кислої капусти чимало.
Чому щи це обличчя?
У словник Російських народних говірок присутнє слово «Соч» у значенні «обличчя», мн. ч. «счи», яке внаслідок фонетичних змін перейшло до «щи».
Яке м'ясо для кислих щілин?
Інгредієнти: М'ясо – 500-700 г (на кісточці-традиційно використовується яловичина, у моєму випадку дієтична індичка, але можна використовувати будь-яке м'ясо) Цибуля ріпчаста – 1 шт. Капуста квашена – 450 г