З чого роблять маасдам

Маасдам – напівтвердий сир, який виготовляють з коров'ячого молока. Для маасдама характерний ніжний, вершковий, трохи солодкуватий смак, який сир набуває в процесі дозрівання.

Чим відрізняється сир Маасдам від звичайного?

Сир маасдам своїм солодкуватим смаком нагадує дорожчий швейцарський сир ементаль, але він дешевший і визріває швидше. Для виготовлення сиру маасдам використовуються практично ті ж компоненти, що і швейцарських сирах. Маасдам набагато м'якший, ніж ементаль, що пояснюється вищим вмістом вологи. Збережена копіяПохожі

Чим корисний сир Маасдам?

Сир Маасдам містить бета-каротин та вітамін А, які спільно з цинком є ​​профілактикою хвороб простати. Вітаміни групи В, особливо В12, а також калій, кальцій, фосфор та натрій, сприяють зміцненню пам'яті, стимулюють мозкову активність та покращують стан кісток.

Вам також може сподобатися

Більше від автора